Over dit blog

Noem me een idealist, een dromer of een optimist. Ik geloof dat alles kan, niet in compromissen. Ik geloof dat je gezond EN ontzettend lekker kan eten. En ik denk dat iedereen dat kan. Je moet soms alleen even goed zoeken naar de juiste balans, gezonde gerechten die je lekker vindt, en slimme keuzes maken. Zo is dat voor iedereen anders.

Op dit blog vind je een bundeling van recepten van andere foodbloggers – en soms eentje van mezelf – die ik onwijs lekker vind en die ook nog eens goed voor je zijn. Nouja, bijna altijd dan. Wat ondanks dat ik in een maatje 36 pas, mag ik alles eten. Ik hoor je denken, dat kan niet! Toch wel, maar wel met één voorwaarde: het moet de moeite waard zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld een sucker voor chocolade. Dat vind ik zooo lekker, dat ik het de ongewenste effecten voor lief neem (zwembandje, puistjes, suikerpiek). Een makkelijke manier om te bepalen wanneer iets voor jou de moeite waard is, heb ik ooit van een collega gehoord. Zij zei: “als het een 8 of hoger is, dan eet ik het gewoon. Anders is het me niet waard”. Geef die traktatie op werk dus eerst een cijfer op een schaal van 1 tot 10 voor je het in je mond steekt en denkt: zo lekker vind ik het eigenlijk niet.

Naast recepten, vind je hier ook interviews met mensen die een ambacht uitoefenen. Wat komt er kijken bij het maken van honing? Welke stappen zitten er tussen het oogsten van de cacaoboon tot het inwikkelen van een chocoladereep? Kun je kaas ook zelf maken? Dat soort vragen. En dat allemaal met een lokale focus: Utrecht. Ik ga bij ze op bezoek en beleef het hele proces van begin tot eind.

Ten slotte neem ik – natuurlijk – een kijkje in de keuken van verschillende restaurants en is er aandacht voor de chefkoks. Deze bikkels staan zich elke avond weer onwijs uit te sloven zodat wij iets lekkers voorgeschoteld krijgen. De bediening krijgt veelal de credits als een gerecht in de smaak valt, maar komt dat ook aan bij de chefs? Zij verdienen een spotlight!

Mis je iets op mijn blog of heb je tips? Laat het me weten!
Mail me gerust op eetsnakelijk@gmail.com.

love_to_eat

Advertenties

2 gedachtes over “Over dit blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s