Paleo pasta met zalm

Een paar weken terug was ik in m’n hometown en haalde mijn vader me op van het station. “We moeten nog heel even langs de zaak, hoor!”, zegt hij terwijl mijn maag begint te protesteren. Dat ‘heel even’ is bij de Snakies nooit heel even, maar de rondleiding die ik krijg bij de drukkerij waar hij werkt, maakt het meer dan goed. Enthousiast wijst hij allerlei dingen aan, stelt mijn trotse papa iedereen aan me voor en rollen termen als oplagen en katernen, namen van persen en verschillende bindmethoden aan ons voorbij. Aan het eind van de rondleiding – we zijn inmiddels een half uur verder en mijn maag knort flink- komen we langs de sealers; apparaten die tijdschriften in hun plastic jasje helpen. Daar krijg ik het tweede nummer van het Paleo Magazine mee. Het blad beveelt een levensstijl aan waarbij je puur en onbewerkte voeding eet, dat spreekt me aan!

paleo pasta courgetti met zalm dille

Wat me opvalt bij het doorbladeren van het magazine, zijn de kleine porties. Daar kan je toch niet op leven? Het eerste recept dat ik maak uit dit magazine is eigenlijk voor vier personen, maar ik verdeel het over twee porties; één voor nu en één voor morgen als lunch.

Hoe maak je het?

Maak met een spiraalsnijder of grove rasp sliertjes van de courgette, snijd de tomaat in partjes en versnipper de ui. Bak de ui glazig in een royale scheut olijfolie (ik heb hiervoor de citroenolijfolie gebruikt die ik voor mijn verjaardag kreeg van een goede vriendin) en voeg dan de courgette en tomaat toe in de pan. Laat dit 5 minuutjes opwarmen.

Snijd de zalm in stukjes en maak de dressing. Verdeel de courgettepasta over de borden en bestrooi met de kappertjes en zalm. Besprenkel met de dressing en strooi er nog wat verse dille overheen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 takjes verse dille
  • 250 gram (cherry) tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels kappertjes (optioneel)

Voor de dressing

  • 1 eetlepel citroen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
Advertenties

Een gedachte over “Paleo pasta met zalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s