Beef Wellington

Sommige vriendinnetjes hebben af en toe een beetje extra liefde nodig. En gezien liefde door de maag gaat en dit gerecht hoog in de topfavorieten prijkt van de vriendin die vanavond komt eten, was de keuze snel gemaakt: Beef Wellington!


Hoe maak je het? 

Bestrijk de ossenhaas met peper/zout en olijfolie. Smelt een klontje boter in een pan en braadt het vlees rondom aan (let op: maximaal een minuut per kant), neem het uit de pan en laat afkoelen. Ontdooi alvast het bladerdeeg.

Doe nog een klontje boter in diezelfde pan. Voeg fijngehakte knoflook, uiringen en tijmtakjes toe. Als de uiringen goudgeel en zacht zijn, voeg je de paddenstoelen toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat inkoken tot een lekker dik paddenstoelenmengsel.

Leg 2×2 plakjes bladerdeeg klaar (ik heb twee kleine Beef Wellingtonnetjes gemaakt, omdat we maar met z’n tweeën waren). Zorg dat het bovenste plakje de onderste iets overlapt en er ruimte is tussen de twee linker en twee rechter plakjes. Spreid een kwart van het paddenstoelenmengsel (zonder de tijm) in het midden van het onderste plakjes, leg het vlees erop en schep nog een kwart van het paddenstoelenmengsel ook op het vlees zodat de stukken ossenhaas rondom bedekt is met het mengsel. Vouw het pakketje dicht (zo min mogelijk lucht ertussen), druk de randen extra goed aan en bestrijk met wat ei. Leg dit in de koelkast voor minimaal een half uur (echt doen hoor, want dit vertraagt het garingsproces van het vlees en zo blijft het lekker mals. Tenzij je voor de ‘beef a la schoenzool’ gaat natuurlijk).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het pakket op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak tot het deeg goudbruin en krokant is en het vlees naar wens gegaard. Je kunt een vleesthermometer gebruiken of 20–25 minuten aanhouden voor medium-rare (that’s the way I like it!), 30 minuten voor medium. Met een beetje geluk is het bladerdeeg lekker krokant en het vlees nog mooi roze van binnen.

Laat 10 minuten rusten, snijd in dikke plakken en serveer. Gebruik de resterende paddenstoelen voor de garnering. Schud de jager in je los en aanvallen maar!

Ingrediënten

  • 2 stukken ossenhaas van 150 gram
  • 4 vellen bladerdeeg
  • scheutje rode wijn
  • 250 bospaddenstoelen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • klontje roomboter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 ei

Gekookt naar een recept van Jamie Oliver.

Advertenties

2 gedachtes over “Beef Wellington

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s