Halloween heart 

Met een paar vriendinnetjes ben ik een kookclubje begonnen: Keukenmeiden en dinnerdiva’s. Gewoon, zonder al te veel poespas, eens in de zoveel tijd lekker uitgebreid bij iemand tafelen. Je kent het wel, wijtje erbij, heel veel geklets en ondertussen genieten van de kookkunsten van de keukenmeid.

Dit keer mocht ik de smaakpapillen prikkelen. Toevallig viel de geprikte datum op Halloween. Ik vind het altijd leuk om met een thema te koken, dus heb ik dat doorgevoerd in het hele menu. Na een uurtje speuren op Google naar inspiratie, bruiste ik van ideeën. Het klapstuk van de avond zie je hieronder (oh, ik ben er zooo trots op!). Geheel naar eigen recept: een bloedend hart.

Het hart is gemaakt van een bolletje geitenkaas met walnoten. Dat heb ik omhuld met spek en daaromheen zit een laag hartigetaartdeeg. Nadat het uit de oven kwam heb ik dit even laten weken in bietensap. Super spannend natuurlijk of het deeg de kleur wel zou absorberen, maar zoals je ziet, heeft het goed uitgepakt. Eén van de meiden vond het er zelfs zo echt uit zien dat ze moeite had om het op te eten.

De andere gangen van mijn Halloween-menu zie je hieronder.

Een guacomoledip met nacho’s (pumpkin puke), knakworstjes (mummy massacre), geitenkaas met walnoot en spek (bleeding hearts), gevulde paprika op spaghetti gekleurd met inktvisinkt (Halloween heads), aardbei/slagroom-wormen op Oreo kruimels (earth with extra’s) en tot slot een romige chocolademousse (gooey graveyard).

En Halloween is natuurlijk niet compleet zonder schminck!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s