Ovenschotel van pompoen, aubergine en munt

Voor de verandering ben ik maar eens aan mijn bar gaan zitten om deze blog te schrijven. Ondanks dat de barkruk niet zo comfortabel zit als mijn andere stoelen, heeft het wel wat. In mijn ooghoek zie ik de oven waarin de ovenschotel staat te garen. Althans, een helft van de maaltijd. De andere helft ligt nu nog naast me. De geur van knoflook ontsnapt door de kiertjes van mijn gammele oventje en vindt zijn weg naar mijn neus. Het doet me denken aan de tekenfilms van vroeger, waarin de geuren โ€“ vaak licht roze – als rollende golven hun weg baanden door de lucht. Mmm.. Ik ben dol op knoflook! Al kan de munt er ook wat van, op het moment dat ik de blaadjes scheur, ontploft er zowaar een geurbommetje.

Goed. Waar was ik? De pompoen staat dus in de oven, de plakjes aubergine en gehalveerde cherry tomaatjes liggen te wachten tot ze ook in de sauna mogen. Vandaag maak ik een recept van Dayenne (www.dayennefoodblog.nl). Hopelijk lekker, sowieso gezond.

Ingrediรซnten:

  • 1 pompoen
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 aubergine
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 200 gr geitenkaas
  • 50 gr pijnboompitten
  • handje verse munt

Hoe maak je het? (2-3 personen)
Snij 1 pompoen in blokjes. Ik neem altijd zoโ€™n oranje bolletje, omdat die er zo schattig uitzien. Snipper 2 rode uitjes en 4 teentjes knoflook. Doe dit alles met een scheutje olijfolie en in een ovenschaal. Strooi er wat (verse) tijm over en zet dit 25 minuten in de oven (200 graden Celcius).

Terwijl dat lekker opwarmt, snij je 1 aubergine in halve maantjes (plakjes) en 250 gram cherrytomaatjes doormidden. Strooi wat peper en zout over de aubergine, daar versterk je de smaak mee. Lekker! Na 25 minuten voeg je de aubergine en tomaatjes toe aan de ovenschaal. Even husselen en dan kan het weer terug de oven in. Ongeveer 10 minuten.

Voor de laatste 5 a 10 minuten voeg je 100 gram geitenkaas toe. Dit kruimel je eroverheen (vergeet niet je vingers af te likken!). En een handje pijnboompitten mag er ook bij.

Serveer met grof gescheurde muntblaadjes (van een paar takjes).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s