Verdraaid lekker groentetaartje

Ken je dat? Dat je gewoon even iets moois op tafel wilt zetten als er eters over de vloer komen. Helemaal nu ik blog en in (meerdere) eetclubs zit, zijn de verwachtingen een stukje hoger gespannen dan toen ik nog studeerde bijvoorbeeld. Gelukkig had ik het recept voor dit verdraaid lekkere groentetaartje gespot in de Foodies. En zeg nou zelf, wat is er nou idealer dan een ovenschotel? Van tevoren bereid je ‘m en als je gasten komen, zet je de schaal in de oven. Zo heb je genoeg tijd om met iedereen bij te kletsen, de chef én de perfecte gastvrouw te zijn. 


Ik moet eerlijk toegeven. Voor deze spiraaltaart heb je een beetje geduld nodig, want het kost best wat tijd als je ‘m mooi wilt maken. Het zelf maken van deeg om de bodem mee te bekleden, heb ik dan ook even achterwege gelaten. 

Hoe maak je het?
Haal 5 plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en bekleed daarmee de reeds ingevette taartvorm (24 cm). Snijd met een dunschiller de winterwortel en courgette in plakjes. Rol twee plakjes (één van ieder) op en leg in het midden. Draai alle andere plakjes om en om daaromheen tot je bij de rand van de springvorm bent. 

Snijd de knoflook in plakjes en steek die op verschillende plekken tussen de wortel/courgette-stroken. Doe hetzelfde met de brie. Sprenkel er wat olijfolie overheen en garneer met Italiaanse kruiden of met verse tijm. Na ongeveer 25 minuten in de oven (175 graden) is jouw verdraaid mooie taartje klaar en kun je ‘m jouw gasten voorschotelen. 

Ingrediënten:

  • 5 plakken hartige taartdeeg
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote winterwortel
  • 1 flinke courgette
  • 3 el olijfolie
  • 1 pakje brie 
  • Italiaanse kruiden of verse tijm
  • Roomboter om de springvorm mee in te vetten. 


Het originele recept (waarbij je het deeg zelf maakt) heb ik gespot in Foodies Magazine van april 2015. 

Advertenties

Een gedachte over “Verdraaid lekker groentetaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s