Spicy scampies

Heb je zin in een heerlijk vol bord met eten, maar geen zin in de koolhydraten in pasta? Vervang dan de spaghetti door courgetti (in sliertjes gesneden courgette, bijvoorbeeld met een spirelli of een grove rasp). Ook lekker op de BBQ!


Hoe maak je het?

Voor het gemak ga ik er even vanuit dat je, net als ik, voor de gezonde variant gaat. Snijd de puntpaprika in smalle reepjes, maak sliertjes van de courgette, snijd de knoflook fijn en rasp de gember (fijne rasp). Schenk lekker wat olijfolie in de pan en doe daar de zojuist genoemde groenten bij. Hou je van knoflook? Voeg dan wat extra knoflook toe (jammie!). Na een minuutje of vijf, voeg je de garnalen toe. Als de garnalen roze kleuren, zijn ze gaar. Om het lekker pittig te maken, kun je kiezen voor een rood pepertje, maar chilivlokken of sambal (wat iedereen wel in huis heeft) zijn ook goede alternatieven. Serveren op een bedje van rucola en garneren met verse koriander.

Ga je BBQ’en? Doe dan alles behalve de rucola in een pakketje van aluminiumfolie. Ongeveer 10 minuutjes op het rooster van een hete BBQ en smullen maar!

Ingrediรซnten:

  • 200 gram garnalen
  • 250 gram rucola
  • 2-3 cm gember (vers)
  • 1 courgette
  • 2-4 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode peper / 1 tl sambal / 1/2 tl chilivlokken
  • Verse koriander

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s