Twisted CakePops (zussendag!)

Wat kan je op een regenachtige zaterdag nou beter doen dan cakepops maken met je kleine zusje (van 20 jaar jonger)? Juist. Wij zijn aan het bakken geslagen. Jeetje wat een bende in de keuken, maar wat een lol! En al dat geklieder levert wel mooi twee verantwoorde powersnacks op, en één heeeeele lekkere guilty pleasure.

Wij hebben er voor de leuk stokjes in gestoken (die kan je uiteraard ook gewoon weglaten), om het een beetje op cakepops te laten lijken -want dat zijn het natuurlijk eigenlijk niet-. “In cake zit suiker, en dát willen we niet!”, zegt mijn zusje vastberaden terwijl een glimlach mijn mondhoeken omhoog krult.


Linksboven: Oreotruffels

 • 1 pak Oreo koekjes (150 gr)
 • 1 pakje mon chou roomkaas (100 gr)
 • 1 reep witte chocolade (100 gr)

De zijn echt gevaarlijk lekker en komen met de zogenaamde oke-nog-eentje-dan-garantie. Dus bedenk je twee keer of je hieraan gaat beginnen. Naar een recept van ChicksLoveFood. Vermaal de koekjes. Vermeng dit met de roomkaas. Draai er balletjes van en leg 10 min in de vriezer. Smelt ondertussen de witte chocolade (au bain marie). Doop de balletjes omstebeurt in de witte chocolade en steek er een stokje in. Zet het terug in de koelkast voor een kwartiertje ongeveer. Dit is echt een hemelse guilty pleasure waar je mij voor wakker mag maken!

Rechtsboven: Bounty’s on a stick

 • Kokossnippers (50 gr)
 • Kokos Santen (50 gr)
 • Honing (2-3 el)
 • Dadels (10 stuks)
 • Kokosolie (2 el)
 • Pure chocolade (100 gr)
 • Gemengde noten (1 handje)

Meng alle kokos met de honing. Hak de noten en dadels fijn. Meng de noten en dadels met driekwart van het kokosmengsel en rol tot balletjes. Rol de balletjes door de kokos zodat ze helemaal omhuld zijn. Smelt de pure chocolade (au bain marie). Doe een klein beetje chocolade op het stokje voor je ze in de balletjes prikt. Zet even in de koelkast of vriezer (10 min ongeveer) zodat het stokje er stevig in zit. Haal de balletjes door de pure chocolade en zet weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Geniet van deze gezonde snack!

Onder: Pink Ladies

 • 100 gram dadels
 • 25 gram havermout
 • 25 gram pompoenpitten
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • 1 eetlepel honing
 • 1/2 eetlepel water
 • geraspte kokos
 • een paar frambozen

Lekkere notenballetjes. Goed voor de eiwitten en lekker als voedzaam tussendoortje. Naar recept van InLoveWithHealth. Meng alle ingrediënten, behalve de kokos en frambozen, en doe het in een keukenmachine of hak het heel fijn (zo hou je nog een beetje bite). Maak er balletjes van. Mix de kokos met de frambozen (pas op dat je het niet te nat maakt en rol de balletjes hier doorheen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s