Supersmoothie

Een smoothie vol power! Om te beginnen met het populaire superfood chiazaad: het kleine zaadje zit bomvol vitaminen, mineralen, vezels, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door de hoeveelheid vezels geeft dit een verzadigd gevoel en de antioxidanten zorgen voor een stabiele suikerspiegel. Er wordt beweerd dat het bloeddrukverlagend werkt, veroudering tegengaat en de kans op botontkalking verlaagt. Genoeg redenen voor mij hiervan een pudding te maken! Het ziet er ook nog eens schitterend uit, helemaal in combinatie met het knalrode van de bosvruchten!

De bosvruchten (ik gebruik frambozen en zwarte bessen) zijn ook vitaminebommetjes, maar waar ik hier ook even op in wil gaan zijn de granaatappelpitjes. Bij het schrijven van deze blogpost, kom ik er namelijk achter dat Schotse wetenschappers beweren dat het eten ervan je weleens kan helpen aan dat strakke buikje waar we allemaal van dromen (ik tenminste wel!). De pitjes zouden het hardnekkige buikvet wegsmelten als sneeuw voor de zon. Oh my god, I want that!

Hoe maak je het? 

Je moet een beetje geduld hebben voor deze stunning beauty. Een kopje kokosmelk met een paar eetlepels chiazaad is na een nachtje slapen opeens getransformeerd tot een chiapudding! De bosvruchten uit de vriezer, blend je met banaan. Je kunt alles mengen, maar je kunt het natuurlijk ook om en om in een glas schenken. Garneren met granaatappelpitjes en een topje munt.

IngrediΓ«nten:

  • 1/2 banaan
  • Klein kopje kokosmelk
  • 4-5 eetlepels chiazaad
  • 3 handjes bosvruchten
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • Topje munt

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s