Feel good food

Wat doe je als je dag niet gaat zoals je wil? Als gewoon alles even net niet lukt? Als je je niet helemaal ik-voel-me-toppie-en-schreeuw-het-van-de-daken voelt? Dan draai je een beslag in elkaar en bak je pannenkoeken. Van het geklieder in de keuken, tot je plakkerige vingers van de stroop, heerlijk. Even uit je hoofd, in je lijf. Lekker met je handen die pannenkoek aankleden, oprollen en vervolgens genieten van het zoute van het spek, frisse van de appel, kruidige van de kaneel en natuurlijk het zoetje van de rozijntjes, de dadels en de stroop. Mmm!

Hoe maak je het?

De pannenkoekenmix laat ik even voor wat het is. Ook de gezonde variatie op bloem ben ik spontaan even kwijt. In een mengkom doe ik de bloem, eieren, een snufje zout en een klein scheutje melk. Natuurlijk kan je de mixer pakken, maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan een garde. Meng dit tot een papje. Voeg daarna pas de rest van de melk toe. Het beslag voor ongeveer 5 pannenkoeken is nu klaar.

Er gaat niks boven een pannenkoek met spek. Doe eerst in paar reepjes spek in de pan en schenk daarna het beslag eroverheen. Is de bovenkant van de pannenkoek droog? Draai ‘m dan om. Bak in een aparte pan de stukjes appel, dadels en rozijntjes met wat kaneel. Dit kun je er later overheen doen, samen met de stroop.

Waarvan mij ook het water in m’n mond loopt, is een pannenkoek met geitenkaas, walnoten, rozijntjes en honing. Je kunt er eventueel nog wat rucola aan toevoegen. Genieten hoor!

Tip: Wil je extra fluffy pannenkoeken? Meng dan de bloem met een halve theelepel bakpoeder.

Ingrediรซnten:

  • 110 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • Topping naar keuze

Wat doe jij het allerliefst op jouw pannenkoek? Laat het weten in een reactie hieronder! Ik ben benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s