Rode risotto

Ja ja, misschien had je al zo’n vermoeden, maar je kijkt naar de second best risotto van Nederland! Judith Sprang (uit mijn eetclub) ontwikkelde dit recept voor een risotto wedstrijd van Francesca kookt en wist op te klimmen tot de tweede plaats! Natuurlijk heb ik het recept ook uitgeprobeerd. En vervolgens nog een keer gemaakt voor het kerstdiner. Hieronder het resultaat:

rode bieten risotto

Oordeel? Lekker, die ga ik vaker maken! En zeg nou zelf, met dit prachtige bord vol kleur steel je toch de show?!

Hoe je het maakt: 

Hak de walnoten grof en druppel de honing erover heen. Schep even om zodat de walnoten bedekt zijn en spreid ze uit op een bakplaat. Deze gaan een kwartiertje de oven in op 180 graden Celcius. Laat ze buiten de oven afkoelen.

Rasp de bietjes en snijd de knoflook en sjalotjes fijn. Bak ze kort in een pan met 2 el olijfolie. Voeg dan de risottorijst toe en bak even mee tot de rijstkorrels glazig zijn. Nu is het opletten geblazen! Bij mij is het al een paar keer aangebrand, dus schep de rijst goed om. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe.

Maak ondertussen de muntolie. Het lekkerste is als je verse munt in de olie doet en dat een nachtje laat trekken, maar je kan ook de munt blenden met de olie.

Voeg de rode bietjes toe op het moment dat de risotto bijna klaar is. Serveer dan met de gecarameliseerde walnoten, kruimel de feta erover, sprenkel de muntolie er overheen en garneer met wat verse muntblaadjes.

Ingrediënten

  • 50gr walnoten
  • 2 tl honing
  • 250 gr rode bieten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 el olijfolie
  • 140 gram risotto rijst
  • 1 bouillonblokje
  • 500-750 ml water
  • een paar takjes munt
  • 75 gram feta

De eerste keer dat ik ‘m maakte, zag het er zo uit. Qua presentatie een stuk minder mooi dan de kerst editie, maar daar wordt de smaak niet minder van!

rode risotto

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s