Kiprollade deluxe

Heb jij je kerstmenu al rond? Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker, mooi en spectaculair hoofdgerecht, dan is deze kiprollade een goede gegadigde. Je kunt ‘m van tevoren maken en op de avond zelf braad je de rollades kort aan en zet je ze in de oven. Zo kun je optimaal genieten van de gezelligheid aan tafel.

kiprollade eetsnakelijk

Hoe maak je het?
Schil de sinaasappel en snij in partjes. Zorg ervoor dat je alle witte velletjes weghaalt. Snij het vruchtvlees in stukken en meng met de rozijnen, cranberries (je kunt ook alleen gewone rozijnen gebruiken), kaneel, peterselie en tijm. Dit is je vulling!
Snij de kip doormidden, maar net niet helemaal (kijk even naar de foto hierboven). Aan de korte zijde moet het nog aan elkaar blijven zitten, zodat je het filetje als een boek open kunt slaan.
Snijd met een scherp mes de schil van boven naar beneden van de sinaasappel. Snij de partjes er uit zodat je alleen het vruchtvlees overhoud en geen velletjes. Hak de partjes in stukjes en meng met de rozijnen, kaneel, peterselie en tijm. Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden en klap ze open zodat je een lang stuk vlees hebt. Dek af met een stuk huishoudfolie en sla de kip met een vleeshamer of deegroller wat platter. Bestrooi de bovenzijde van de kip met wat zwarte peper en verdeel het sinaasappelmengsel er over.
 
Rol de kip voorzichtig op en wikkel 3 of 4 plakjes spek er strak er om heen. Je kunt eventueel een prikker gebruiken om het beter vast te zetten. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de kiprollades rondom mooi bruin en knapperig. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal met kiprolletjes 25 min in de oven. Controleer of de kip gaar is.
Ingrediรซnten
  • 40 gram donkere rozijnen
  • 40 gram blanke rozijnen
  • 30 gram cranberries
  • 2 sinaasappels
  • 4 kipfilets
  • 1 theel kaneel
  • verse peterselie
  • ยฝ theelepel tijm (gedroogd)
  • 125 gr repen ontbijtspek
  • zwarte peper

Het originele recept kun je vinden op de blog Leuke recepten van Erik en Sandra Koopmans. Daar zie je ook een visuele ondersteuning van de stappen.

Advertenties

Een gedachte over “Kiprollade deluxe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s