Spaghettini met pompoen

Je zal mij niet snel horen zeggen dat je strikt het recept moet volgen. Improviseren op bestaande recepten moedig ik graag aan. Dit is een mooie manier om je eigen draai aan een gerecht te geven en het zo te bereiden dat de elementen er uit springen die jij lekker vindt. Maar vandaag deed ik iets wat ik niet had moeten doen. Ik heb dé smaakmakers van het gerecht weggelaten. Niet eens omdat ik ze vergeten ben (wat meestal het geval is), maar omdat ik geen zin had om een nieuwe fles rode wijn aan te breken en het gehakt te ontdooien. Stom! Want zeg nou eerlijk, wat is een bolognesesaus zonder gehakt?! Strafpunten voor mij. Ik ga wel even in de hoek staan de komende 30 minuten…

Hoe maak je het?

Schenk wat olijfolie in de pan, voeg gesnipperde uien en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg dan het gehakt toe (neem dus van tevoren vooral even de moeite om het te ontdooien als je het uit de vriezer moet halen). Breng op smaak met zout/peper en eventueel wat paprikapoeder (1 tl). Schenk na 2 minuten de rode wijn erbij, zet het vuur zachter en laat lekker door pruttelen. Snijd de tomaten in blokjes en voeg, samen met de tomatenpuree, toe aan het gehakt.

Kook de in stukken gesneden pompoen tot deze zacht is (ongeveer 10 minuten). Giet af en blend tot een gladde saus. Maak ondertussen spaghettini van de courgettes met een spirelli of een kaasschaaf. Zet deze in een bamboemandje op de pan met pompoen. Stoom de courgette zo ongeveer 4-5 minuten mee. Let op dat de sliertjes niet te zacht worden. Het is lekker als er nog een beetje bite overblijft!

Verwarm in een andere pan wat water met een kwart groentebouillonblokje.Voeg daar de boerenkool aan toe voor 2-3 minuten. Als het goed is, is het dan geslonken. Giet af en voeg alles bij elkaar (gehaktmengsel, pompoenpuree en boerenkool). Bestrooi rijkelijk met kaas voor je de borden uitserveert.

Ingrediënten

 • 4 tomaten
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 350 gram pompoen
 • 2 courgettes
 • 300 gram boerenkool
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 uitje
 • 1/4 blokje groentebouillon
 • verse peterselie
 • 200 ml rode wijn*
 • 350 gram gehakt*
 • Parmezaanse kaas

Dit is het derde gerecht dat ik kook in de reeks van De week van… Nadia Damaso. Het originele recept vind je in haar kookboek Eat Better Not Less op pagina 134. 

Advertenties

2 gedachtes over “Spaghettini met pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s