Ratatouille met zijden tofu-dip

Maak kennis met mijn nieuwe favoriet! Dit vegetarische gerecht zit bomvol voeding. Jouw bord – vol kleurrijke groenten – loopt over van de vitaminen, mineralen en vezels. Wil je aan je weerstand werken en lekker eten, dan moet je dit zeker klaarmaken. Tevens een aanrader om te eten tussen de oh-zo-vette-feestdagen. Het draait tenslotte allemaal om balans. Uitschieters mogen, zolang je dat ergens anders maar weer compenseert.

Hoe maak je het? 

Bereid de couscous of millet (glutenvrij) volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Schil de zoete aardappel, snij ‘m in blokjes en breng aan de kook in een hoge pan met een beetje water. De broccoli- en bloemkoolroosjes doe je in een bamboemandje (vergiet met daarbovenop een omgekeerde mengkom werkt ook) die je bovenop de pan zet. Door de groente te stomen, behouden ze meer kleur en – het belangrijkste – meer vitaminen. De groenten stoom je in ongeveer 12 minuten klaar voor consumptie.

Ondertussen maak je de tofu-dip. Gebruik een sterke blender om de cashewnoten, citroensap en -rasp, zijden tofu, honing, knoflook, en uienpoeder tot een romige saus te maken. Snijd de champignons in plakjes en stoom de laatste 2 a 3 minuten met de overige groenten mee.

Schep de helft van de saus door de groenten (zoete aardappel is ook een groente) en serveer dit op een bedje van couscous of millet. Voeg een handvol verse bladspinazie toe per bord en garneer met peterselie en walnoten.

Ingrediënten

 • 1/2 kopje couscous of millet
 • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine)
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 kleine broccoli
 • 1 kleine bloemkool
 • een paar handjes verse bladspinazie
 • 250 gram champignons
 • 250 gram zijden tofu
 • 1 citroen (sap en rasp)
 • 50 gram cashewnoten
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel honing
 • peper/zout
 • verse peterselie
 • handje walnoten

Dit is het vierde en tevens laatste gerecht in de reeks De week van… Nadia Damaso. Je vindt het originele recept in haar kookboek Eat Better Not Less op pagina 189. 

Advertenties

2 gedachtes over “Ratatouille met zijden tofu-dip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s