Steenvruchten couscous

Sommige dagen heb je geen zin om te koken, of uberhaupt boodschappen te doen. Op die dagen maak ik een lekkere couscous-salade met steenvruchten. Het staat met een kwartiertje op tafel en ik kan het maken met ingrediënten die ik standaard in huis heb. Dit blije bordje is niet per definitie gezond; de vruchten zijn rijk aan fruitsuikers en de couscous is een bron van koolhydraten. Het is wel makkelijk mee te nemen (bijvoorbeeld naar het park – is het alweer zomer?), stimuleert je darmwerking en is heel lekker, dat dan weer wel. After all, it’s all about balance!

steenvruchten couscous

Hoe maak je het?

Zet een waterkoker met wat water aan. Pak ondertussen de couscous en meet af. Voeg olijfolie toe en een snufje zout. Meng door elkaar en voeg exact dezelfde hoeveelheid water toe als je couscous hebt gebruikt. Laat afgedekt staan voor 10 minuten.

Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd vervolgens de steenvruchten (vijgen, abrikozen en pruimen) in kleine stukjes. Snipper de uien. Als de couscous klaar is, maak je de korreltjes los met een vork en meng je het met alle ingrediënten, behalve de limoen en feta. Die doe je er pas op het laatst op, vlak voor het serveren.

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 kopje couscous
 • 1 kopje water
 • 2-3 bosuitjes
 • 1/2 rode ui
 • 4 vijgen (gedroogd, Turks)
 • 10 abrikozen
 • 10 pruimen OF 2 handjes cranberries
 • 2 handjes rozijnen
 • 1 limoen (sap)
 • 2 theelepels kaneel
 • 1,5 theelepel koriander
 • 0,5 theelepel gember
 • snufje nootmuskaat
 • snufje kruidnagel
 • 1 eetlepel olijfolie
 • snufje zout
 • 4-6 eetlepels feta
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s