Smoothie: swirl van bananenijs en dadel-karamel

Het is de eerste zondag van het nieuwe jaar, die wil je toch gezond starten? Trakteer jezelf op een swirl van banenenijs met dadel-karamel. Dit is me een partij lekker, joh! Echt een feestje op je tong voor alle zoetekauwen en ijsliefhebbers! En ook nog eens gezond! Je kan ermee ontbijten of serveren als dessert.

smoothie swirl bananenijs dadel-caramel

Hoe maak je het?

Snijd de bananen in plakjes en doe voor minimaal 3 uur in de vriezer. Beter is nog om ze de avond van tevoren in te vriezen. Zorg dat alle stukjes los van elkaar liggen, anders wordt het één bonk ijs.

Ontpit de dadels en blend samen met het water tot karamel. Zet klaar voor gebruik. Laat de bananen een paar minuten ontdooien voor je ze in de blender doet met een scheutje melk en vanille extract (je kunt eventueel ook proteïnepoeder met vanillesmaak gebruiken, voeg dan iets meer melk toe). Zet de blender pas uit als je een egale massa hebt.

Giet het bananenijs en karamel om en om in het glas, of tegelijktijdig en roer kort door. Lekkerrrrrrr! Pas op voor een brainfreeze als je het te snel opeet 😉

Ingrediënten

  • 2-3 bananen (ingevroren in plakjes)
  • 1,5 theelepel vanille extract OF 1 eetlepel proteïnepoeder met vanillesmaak
  • scheutje melk (amandel/kokos/soja/rijst)
  • 6 grote of 10 kleine dadels (zonder pit)
  • 100 ml water


Het originele recept wijkt hier ietsepietsje van af en is ontwikkeld door Nadia Damaso. Je vind het in haar kookboek Eat Better Not Less op pagina 65. 

Advertenties

2 gedachtes over “Smoothie: swirl van bananenijs en dadel-karamel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s