Courgettepasta met broccoli en pistachepesto

Supergezond, lekker en makkelijk (in ongeveer 20 minuten staat het op tafel). Courgette vormt met de broccoli en avocado een ware vitamine-bom. Eenmaal door de spirelli gehaald voelt het aan als spaghetti en het is een stuk gezonder dan gewone pasta, maar dan zonder die overtollige koolhydraten. Wat wil je nog meer? Uitproberen dus!

courgette pasta met pistache pesto

Hoe maak je het?

Snijd de broccoli in kleine roosjes en haal de courgette(s) door de spiraalsnijder (spirelli of grove rasp). Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zet een bamboemandje met de broccoli erbovenop en stoom in totaal 12 minuten (tot het beetgaar is). Voeg daar, eventueel in een tweede mandje die je gewoon op de andere kunt stapelen, de laatste 4 minuten de courgette aan toe.

Maak ondertussen de pesto van pistache. Doe de basilicum, knoflook, avocado, pistachenootjes en een flinke scheut olijfolie in de blender (hou wel wat pistachenootjes over voor het garneren). Blenden maar! Voeg naar smaak peper/zout toe.

Serveer de groente met de pesto en garneer met wat extra pistachenootjes.

Ingrediënten – 2 personen

 • 1 a 2 courgettes
 • 1 stronk broccoli
 • 1 avocado
 • 1 bos basilicum
 • 2 handjes pistachenootjes
 • extra vierge olijfolie
 • teentje knoflook

Deze gezonde variant op pasta is het eerste gerecht dat ik maak in de reeks De week van Dayenne Bos. Het originele recept wijkt iets af en is te vinden op Dayenne’s Foodblog

Advertenties

Een gedachte over “Courgettepasta met broccoli en pistachepesto

 1. Hoi Britt
  Ik heb t gemaakt en ook de gele courgette erdoor gedaan, heel kleurig maar vreselijk lekker, ik ben sinds kort op koolhydraatarm overgestapt, wat me prima bevalt, ben ook paar kilo’s kwijt al, sport veel. hardlopen,fitness,zwemmen,wandelen.
  Dank voor t heeeeerlijke recept, nu nog lekker toetje uitzoeken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s