Soeper snel soepie

Heb je dat wel eens, dat je weinig tijd hebt om te koken en op vijf plekken tegelijk moet zijn? Eigenlijk zou je jezelf het liefst in tweeën splitsen! Tot dat er een pientere wetenschapper is die een briljante uitvinding doet waardoor dat kan, zijn we overgeleverd aan dit recept. Lekker als lunch of als lichte maaltijd voor het sporten (neem daarna dan nog wel een bakje magere kwark met noten). Het is supersnel en toch doe je jouw lichaam een groot plezier door het te voeden met écht eten in plaats van te vullen met suikers en vetten van de snackbar of pizzeria. In een kwartiertje maak je dit soepje. Je bent echt niet sneller als je eten bestelt of afhaalt, dus zet even de knop om en duik de keuken in. Je zwembandje zal je dankbaar zijn!

snelle broccoli courgette soep

Hoe maak je het? 

Zet de waterkoker aan. Snijd de broccoli in grove stukken en doe in een pan met net genoeg water zodat alle broccoli onder staat. Snijd een courgette in grove plakken en doe die erbij in de pan. Gooi er een bouillonblokje bij en laat 10 minuutjes koken.

Ondertussen snijd je een halve rode ui en een klein teentje knoflook. Ook hier geldt: ga grof te werk en verspil vooral geen tijd aan het fijn snipperen van de ingrediënten. Gooi de knoflook en ui er de laatste 3 minuten bij. Blend het tot een soep, kruimel er wat geitenkaas of feta over en maak eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3/4 liter water
  • 1/2 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • wat geitenkaas of feta
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s