Gepofte aardappel met makreel

Oh, wat heb ik weer overheerlijk gegeten! Dit is er zo eentje waarbij ik meteen aanval na het maken van de foto (terwijl ik normaal gesproken niet kan wachten om dit met jullie op Instagram of Facebook te delen). Aanschouw: gepofte aardappel (een kleintje per persoon kan best) met makreel (vol goede visolie), bosuitjes (lekker fris!) en hüttenkäse (de allermagerste kaas). Daarbij zit een salade van zoete paprika en tuinboontjes. Met een scheutje olijfolie en een spritsje citroen erover, goddelijk! Het recept mag dus ook echt niet ontbreken op mijn blog! En het staat in 20 minuten op tafel, that I like! 

gepofte aardappel met makreel eetsnakelijk 

Hoe maak je het?

Was de aardappels, prik een paar keer met een vork in de bovenkant en doe ze met schil en al in een theedoek. Leg dit pakketje in de magnetron (700 Watt) en pof ze in 12 minuten gaar. Laat daarna nog 8 minuten nagaren in de theedoek op het aanrecht. 

Ondertussen snijd je de bosui in ringen, zoete paprika in repen, dop je de tuinbonen, ontvel je de makreel en breek je deze in grove stukken. De zoete paprika en de tuinbonen breng je op smaak met een theelepel citroensap, een beetje olijfolie en de helft van de bosui. Met de vis en hüttenkäse doe je hetzelfde in een andere kom. 

Snijd de aardappels open, druppel wat olijfolie erop, vul met de vis en strooi de laatste bosuitjes erover (eventueel nog met een beetje extra grof zeezout uit de molen). De salade serveer je ernaast. Mmmm!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 medium aardappels
  • 1 gerookte makreel
  • 2 bosuitjes
  • 2 zoete paprika’s 
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tuinbonen
  • 1 klein bakje Hüttenkäse 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s