Truffelpasta met broccoli 

Stiekem doe ik in gedachten een vreugdedansje als een vriendin mij uitnodigt om te komen eten. Ook al ben ik gek op koken, soms is het ook wel eens heerlijk als er voor jou gekookt wordt. Ja toch? Zo kwam ik bij dit gerecht: truffelpasta. Meestal eet ik amper koolhydraten en is mijn bord voornamelijk gevuld met groenten, maar voor dit gerecht maak ik geregeld een uitzondering! En alle truffel-liefhebbers met mij, als je dit eenmaal gegeten hebt.

truffelpasta met broccoli

Hoe maak je het?

Kook de pasta (als je gezond wil doen, neem je volkoren pasta – daar zitten meer vezels in) beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ondertussen snijd je de broccoli in roosjes en die zet je in een bamboemandje bovenop de pan. Laat ze voor tenminste 8 minuten klaarstomen.

Bak de spekjes uit en giet het overtollige vet uit de pan als er veel vocht vrij komt. Schep de broccoli, truffeltapenade en yoghurt erdoor en doe dit in zijn geheel bij de penne. Warm het nog even door op laag vuur voordat je het serveert met wat stukjes walnoot en eventueel geraspte kaas (dit is optioneel, proef eerst eens of je het lekker vindt zonder kaas!).

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 3 handjes penne
  • 1 grote broccoli
  • 1 potje truffel-paddenstoelentapenade (80 gram)
  • 200 gram spekjes
  • 6 eetlepels truffelolie (of gewone olijfolie)
  • 3 eetlepels yoghurt (Griekse of magere kwark)
  • paar handjes walnoten
  • Evt: wat geraspte grana pedano

 

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk dan op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s