Smoothie: Kruidige krachtpatser

Ik sta in de startblokken om de sportschool in te duiken, maar dan bedenk ik me dat ik echt nog even iets moet eten voor ik ga. Op ontbijtje van versgeperst sinaasappelsap en een crackertje met roomkaas en bieslook kan je geen stevige workout doen! Ik trek de koelkast open en stop even met ademen. Leeg. Dat is waar ook, bedenk ik me met een droge mond van die avond ervoor. Het plan was om na de vrijdagmiddagborrel met collega’s nog even wat bananen en eieren te scoren voor een banana-pancake-ontbijt. Totaal niet meer aan gedacht natuurlijk, toen ik heel veel later (om half twee ’s nachts) naar huis fietste. Wat er wel nog in de groentela ligt, is een net avocado’s.

Hoewel ik wel vaker een avocado-smoothie maak, meestal in combinatie met rauwe cacao en honing, ben ik er niet wild van. De kenmerkende smaak van de groene vrucht vol goede vetten/vitaminen/mineralen (lees meer) is me vaak te prominent aanwezig. Maar ja, wat moet je dan met een net met zeven (!) avocado’s die bedoeld zijn om thuis te laten rijpen. Het lijkt wel alsof ze dat het liefst in groepsverband doen, want ze zijn ineens allemaal rijp. Heel handig.. Een idee voor een nieuwe rubriek schiet door mijn hoofd: challenge van de week, elke dag een recept met avocado in dit geval. Zou jij dat leuk vinden? Laat het weten, want ik twijfel nog! Gelukkig helpt Google mij op weg. Al na één klik stuit ik op een smoothie-recept dat onverwacht lekker en uitermate kruidig is. Vooral voor iedereen die zichzelf tot kaneelliefhebber bestempeld heeft: try this at home!

smoothie avocado power

Hoe maak je het? 

Je doet alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Even blenden tot het een gladde massa is. Als topping kun je er nog wat kokossnippers en gojibessen overheen strooien.

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 avocado
  • 2 handjes bevroren bessen
  • 1 handje goji bessen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel

smoothie avocado power

 

Dit recept wijkt -zoals altijd- iets af van het originele recept dat ik vond op HealingFoodsHeb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk dan op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s