Gegrilde groenten om eindeloos mee te variëren

Ik heb geen inspiratie vandaag en ook geen zin om het bord mooi op te maken (sorry for the mess). Het is dat dit gewoon een heel snel, gezond en lekker gerecht is en er alle kanten mee op kan, anders had ‘ie het niet eens zover geschopt dat ik er een blogpost aan zou wijden. Dit rommelige bord met groente staat in 15-20 minuutjes op tafel. 

Gezond eten kan zo simpel zijn: men neme wat gegrilde groenten, verkruimelt een stukje feta (of mozzerella), scheurt een paar basilicumblaadjes (of munt) klein, besprenkelt het geheel frambozenazijn (dat zorgt voor een fris zuurtje en fruitig zoetje) en tadaaaa.. U heeft een voedzame maaltijd! 

gegrilde groenten 

Hoe maakt u het? 

Snijd de paprika’s in vieren en ontdoe van de zaadlijsten. Plaats op een bakpapiertje in de oven voor zo’n 15 minuten. Heb je ook zin in champignons? Leg deze dan naast de paprika’s. 

Ondertussen grill je de groenten. De aubergine en courgette snijd je in de lengte in plakken en breng je op smaak met wat olijfolie (ik heb een kwastje gebruikt, maar veel handiger is een spray), peper/zout en 1 theelepel uienpoeder. Spray of smeer de grillpan in met olijfolie en grill de groenten aan beide kanten tot ze mooie streepjes en de gewenste bite hebben. Detail: leg ze naast elkaar, niet op elkaar. Bestrooi de grill bij de laatste sessie met dunne plakjes knoflook voor extra smaak (je kunt ook knoflookpoeder gebruiken als je geen zin hebt om knoflook te snijden. Strooi dan voor het grillen een theelepel over de groenten). 

Verdeel alle ingrediënten over twee borden. Strooi er verkruimelde feta en gescheurde basilicumblaadjes over. Dit is al lekker, maar wil je het nog interessanter maken, sprenkel er dan nog wat fruitazijn over. Ik gebruikte frambozenazijn (die ik op mijn verjaardag van een goede vriendin kreeg). Dat maakt het helemaal af! 

Variatietips: vervang de basilicum eens door muntblaadjes. Dat gaat heel goed samen met feta en aubergine. Of gebruik mozzerella in plaats van feta. Dat is weer heel smakelijk in combinatie met basilicum. Maar ook met azijn kun je variëren. Gebruik eens azijn van een andere vrucht of neem balsamico azijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Experimenteer, combineer en ontdek jouw ultieme favoriet! 

Ingrediënten (2 personen) 

 • 1 courgette
 • 1 aubergine 
 • 1 groene paprika
 • 1 rode paprika 
 • 1 gele paprika 
 • 2-3 takjes verse basilicum 
 • 1 teentje knoflook 
 • scheutje olijfolie 
 • 2 handjes feta 
 • 1 theelepel uienpoeder 
 • 100 gram kastanjechampignons (optioneel)

Heb je dit met plezier gelezen? Laat gerust een reactie achter. Volg EetSnakelijk ook op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s