Zoete aardappelstamp met spinazie

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Iedereen is op zoek naar variatie. Elke dag hetzelfde eten is saai en de tijd dat je aan de hand van de dag van de week wist welk gerecht er op tafel kwam, hebben we ook achter ons gelaten. Inmiddels schotelen we onze gezinnen meer voor dan AVG’tjes en Hollandse stamppotten. Gerechten die geïnspireerd zijn op landen over de hele wereld doen hun intrede. Denk aan Mexicaanse burrito’s, Italiaanse risotto, Japanse teriyaki of Griekse köfte (al dan niet uit een pakje). Soms vind je inspiratie dichter bij huis, namelijk bij een goede vriendin (die mijn blog regelmatig als inspiratiebron raadpleegt).

zoete aardappelstamp met spinazie

Hoe maak je het? 

Schil de zoete aardappels. Spoel ze af en kook 8-10 minuten tot het zacht genoeg is om te blenden tot een gladde puree (wel eerst afgieten). Zoete aardappel is zo lekker van smaak (vind ik) dat het verder niks nodig heeft: geen room, melk of kruiden. Hoogstens een beetje zout, wat de smaak intensiveert.

Snijd een uitje en fruit deze aan in een pan met olijfolie. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Voeg alles samen en stooi er nog wat walnoten overheen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2-3 zoete aardappels
  • 300 gram spinazie
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 handjes walnoten
  • 1 ui

 

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappelstamp met spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s