Spinazie lasagne

Ja ja, het is weer weekend! Heb je de hele week tot nu toe je best gedaan om gezond te eten? Dan mag je de teugels best even wat laten vieren. En hoe kan je dat beter doen dan met deze over de top lekkere ovenschotel?! Juist, niet moeilijk doen en gewoon lekker van genieten! Het voordeel is dat je er met een groot gezelschap van kunt genieten of meerdere porties tegelijk kunt maken. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan je spinazie best een tweede keer opwarmen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is het deel van de ovenschotel dat je wilt bewaren snel weer terugkoelen: gewoon in de koelkast.

spinazie lasagne

Hoe maak je het? 

Voor deze lasagne maken we twee sauzen, een rode en een groene zodat we dit mooi in verschillende laagjes kunnen opbouwen en je de smaken afzonderlijk van elkaar kunt proeven bij elke hap. Begin met de groene saus: zet een pannetje op waar je de diepvriesspinazie op temperatuur laat komen. Verwarm in een wok een klein beetje olie en laat de verse spinazie slinken. Haal de verse spinazie uit de pan, snijd klein en druk het vocht eruit met behulp van een zeef/vergiet. Doe dit bij de andere spinazie en zet het vuur uit zodra alles ontdooid is. Meng de helft van de mascarpone erdoor.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Het gehakt bak je rul in een andere pan. Snipper de knoflook, snijd de tomaten in kleine stukjes en doe dit samen met de tomatenpuree bij het gehakt. Wacht een minuutje of vijf en doe de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden er ook bij. Breng op smaak met peper en zout.

Pak een ovenschaal en sprenkel wat olijfolie op de bodem. Bekleed met lasagnebladen. Schenk de helft van de rode saus erover. Laagje lasagnebladen. Schenk de helft van de groene saus erover. Laagje lasagne. De rest van de rode saus. Laagje lasagne. De rest van de groene saus en verdeel daarbovenop de rest van de mascarpone. Maak het geheel af met de geraspte kaas.

De ovenschotel is klaar als de kaas volledig gesmolten is en goudgeel kleurt. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten. Enjoy!

Ingrediรซnten (4-5 personen)

 • 500 gram (runder)gehakt
 • 12 lasagnebladen (afhankelijk van hoe groot je ovenschaal en lasagnebladen zijn)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 4 tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree (10 gram)
 • 1 pakje gezeefde tomaten (400 ml)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 450 gram diepvries spinazie
 • 300 gram verse spinazie (gewassen)
 • 125 gram mascarpone
 • 1 zakje geraspte kaas


Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s