Pompoen met avocado, rucola en olijven

Koken met zuren, ik doe het echt te weinig. Dat realiseer ik me weer als ik een hap neem van dit kleurrijke bord. Niet alleen al een genot om naar te kijken, maar ook prachtig als je je ogen dicht doet en de appelzuurtjes een dansje doen in je mond. Voor wie het interesseert: het is geheel vegan, suiker-, gluten- en zuivelvrij, maar ookvooral gewoon een enorm lekkere en zeer voedzame maaltijd die vult en jou energie geeft.

De oranje hero in dit bord, is namelijk supergezond. Pompoenen versnellen de spijsvertering, verhogen de weerstand en zijn goed voor onze cellen, ogen en huid. Voor je ogen? Ja, luteïne, dat de pompoen zijn Nederlandse kleur bezorgt, werkt beschermend tegen het ontstaan van staar. En dat is nog maar één van de vele stofjes in pompoen, dat ook rijk is aan veel vitamines. 

pompoen met rucola en olijven

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de pompoen, ontdoe van de draden/pitten en snijdt in stukjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie en hussel daar de stukjes pompoen doorheen, samen met peper/zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Rooster ze 40 minuten in de oven. Hussel af en toe even door.

Verdeel de rucola over de borden. Doe hetzelfde met de olijven en stukjes avocado. Maak de dressing door 1 eetlepel tamari (de glutenvrije variant van sojasaus), 2 eetlepels appelciderazijn en 2 eetlepels olijfolie te mengen met wat peper naar smaak. Serveer samen met de pompoen.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 1 flinke pompoen
  • 1 pot kalamata olijven (240 gram)
  • 100-150 gram rucola
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel tamari OF 1 eetlepel sojasaus

 

Zoals altijd heb ik kleine aanpassingen gemaakt in het recept. Het originele recept vind je in het boek Deliciously Ella van Ella Woodward (pagina 144-145).
Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Pompoen met avocado, rucola en olijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s