Quinoa met een Mexicaans tintje

Dit recept is makkelijk, gezond en staat met een half uurtje op tafel. En het zit ook nog bomvol goede voedingstoffen. Waar zit dan het addertje? Nou.. Niet onder het gras dit keer, maar onder je dekbed! Als je dit gaat maken wil ik je dus één tip meegeven. Zorg ervoor dat je die avond het bed voor jezelf hebt om ongemakkelijke situaties te voorkomen. Alsjebegrijptwatikbedoel…

mexicaanse quinoa

Hoe maak je het? 

Zet de cashewnoten ’s middags of ’s ochtends in de week. Zorg dat ze in ieder geval 4 uur onder water staan. Giet daarna af en doe daar het citroensap, een klein scheutje water, zout/peper en tamari (het glutenvrije broertje van sojasaus) bij. Mix in de keukenmachine tot een romige crème. Door meer of minder water toe te voegen, krijg je de gewenste dikte. 

Zet twee pannetjes op het vuur. Kook in het ene pannetje de quinoa met anderhalf tot 2 keer zoveel water voor ongeveer 10 minuten (check de bereidingswijze op de verpakking). Leg 8 cherrytomaatjes apart en halveer de rest alvast. Als de quinoa zo’n 5 minuten kookt, doe je de zwarte bonen nadat je ze hebt laten uitlekken in het andere pannetje. Snijd de knoflook in kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers) en doe dat samen met een scheutje olijfolie bij de bonen. Laat een paar minuten goed doorwarmen. 

Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado’s. Hak de koriander grof. Pers de limoen uit. En snijd 8 cherrytomaatjes klein. Meng alles en breng op smaak met tabasco en peper/zout.  

Doe eens gek! Zet je sombrero op, schud tweemaal met je sambaballen en serveer de borden terwijl je een Mexicaans liedje zingt! (Dit recept is vrij van zuivel, gluten en is vegan-proof)

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 limoen (sap)
 • 2 avocado’s
 • 8-10 druppels tabasco
 • 1 hand verse koriander
 • 250 gram cherrytomaatjes
 • 400 zwarte bonen (1 blik)
 • 1 kopje cashewnoten
 • 1 eetlepel tamari (of sojasaus)
 • 200 gram quinoa
 • 2 tenen knoflook
 • 1 citroen (sap)
 • olijfolie

 

Zoals altijd heb ik kleine aanpassingen gemaakt in het recept. Het originele recept vind je in het boek Deliciously Ella van Ella Woodward (pagina 48-49). Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Quinoa met een Mexicaans tintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s