Torentje van krab/zalm/avocado

Ik kan een heel verhaal gaan houden over waarom dit heerlijke gerechtje super gezond is en de goede vetten in avocado en zalm jouw ongewenste vetjes helpen verbranden, maar dat ga ik niet doen. Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik op mijn balkon te genieten van de zon met twee bananensouflés als ontbijt op schoot. Het voelt als een kadootje, een voorproefje op lange middagen in het park. Momenten dat de zon kusjes geeft op je huid. Dat je weer met een lekker gebruind velletje rondloopt en onder de douche pas ontdekt welk plekje nog niet van het zonnetje geproefd heeft. Dagen dat je jas thuis kan laten en iedereen vrolijk is. Ik kan niet wachten! Het moge duidelijk zijn dat de winter niet mijn seizoen is, de zomer des te meer. 

Inspiratie voor dit gerecht (en de bananensouflés, binnenkort online) haalde ik uit ‘Het Snelle Paleo Kookboek’ van Daniël Green. Super lekker. Ga het gewoon maken. Meer woorden ga ik er niet meer aan verspillen. 

torentje van krab, zalm en avocado 

Hoe maak je het?

Kommetje 1: meng de gesnipperde rode ui, grofgehakte dille, citroensap, met het krabvlees, peper/zout en een scheutje olijfolie. Kommetje 2: strooi het sesamzaad over de zalm en schep een paar keer goed om. Kommetje 3: prak de avocado fijn. Meng met de bosuitjes die je in kleine ringetjes hebt gesneden. Voeg daar naar smaak een beetje limoensap, zout en peper aan toe. 

Pak een bord en leg een kookring in het midden (ik heb een ring van 10 cm gebruikt, maar als je het serveert als voorgerecht kun je er 6 porties uithalen met een ringetje van 8 cm). Bouw je torentjes door iedere laag goed aan te drukken voordat je de volgende laag erop legt. Maak het af door het te garneren met een topje dille en eventueel wat (imitatie)kaviaar.  

Ingrediënten (4-6 personen) 

  • 300 gram krab (of surimi)
  • 300 gram zalm (vers of gerookt)
  • 2 avocado’s 
  • 1 citroen (sap)
  • 1 bosje verse dille 
  • 1/2 grote rode ui (of 1 kleintje)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 3 bosuitjes 
  • 1/2 limoen (sap)
  • Optioneel: (imitatie)kaviaar

 

Dit gerecht is een onderdeel van het vijfgangenmenu dat ik voor de kookclub bereidde. Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

2 gedachtes over “Torentje van krab/zalm/avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s