Pulled pork uit de oven

We zien het ineens overal. De broodjes pulled pork en pulled chicken duiken overal op. Waar het vorig jaar voornamelijk nog het feestje was van foodtrucks op festivals, zie je het nu ook bij restaurants op de kaart staan en zelfs bij ons in het bedrijfsrestaurant bieden ze het soms aan. Helemaal niet erg want ik ben er dol op! Zelf maken is nooit in me opgekomen totdat mijn tante vertelde dat zij het regelmatig uit haar eigen keuken tevoorschijn toverde. Geïnspireerd door de zus van mijn moeder ging ik op zoek naar recepten. Dat was niet zo moeilijk. Kiezen wel, er staan zo veel recepten online! De hoisinsaus in dit recept trok me over de streep. Dol ben ik erop! En aangezien een broodje niet bij me past, serveer ik het in taco’s. Jum!

Hoe maak je het? 

Je kunt kiezen voor verschillende bereidingen. Aangezien ik geen zin heb om 6 uur lang naast een barbecue te staan en geen slow cooker heb, maak ik het in de oven. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Kwestie van het vlees marineren, aanbraden en garen in de oven. Niet moeilijk, wel veel wachttijd.

Wrijf het vlees in met de droge kruidenrub. Laat dit minimaal 3 uur marineren, of een nachtje in de koelkast. Laat het vlees in een half uurtje op kamertemperatuur komen. Braad het kort aan in een pan met een beetje olie tot het aan alle kanten ‘dicht’ is. Dit duurt ongeveer 2 minuten voor elke kant. Doe dan de ui en knoflook erbij samen met de bouillon tot het vlees half onder staat. Zet dit (met deksel op de pan) voor minimaal 6 uur in de oven op 100 graden. Schep het vocht af en toe even over het droge deel. Het vlees moet na een uur of 6 uit elkaar vallen als je er in prikt. Als je er moeite voor moet doen, heeft het meer garing nodig en moet het terug de oven in.

pulled porkOntwar het vlees en giet de saus (hieronder) over het vlees. Serveer op brood, met Naan-broodje in taco’s. Het is lekker als je daar een gesnipperd rood uitje, gemengde sla en/of geraspte wortel bij doet.

Ingrediënten (6 personen)

 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel curry poeder
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 1 eetlepel knoflookpoeder
 • zout en peper
 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 850 gram varkensschouder
 • 2 tenen verse knoflook (grof gehakt)
 • 1 kleine gele ui (grof gesneden)
 • 1 kippenbouillonblokje

Voor de saus:

 • een scheut vleesvocht
 • 1 eetlepel soja saus
 • 1 eetlepel ketchup
 • 1 eetlepel hoisin saus
 • 10 druppels tabasco
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2eetlepels appelcider zijn

Combineer alle ingrediënten voor de saus en laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Dit gerecht is een onderdeel van het vijfgangenmenu dat ik voor de kookclub bereidde. Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Pulled pork uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s