Recensie: Smaak, waarom proeven we wat we proeven?

Als culinair redacteur schrijf ik regelmatig recensies van (kook)boeken of reportages van foodfestivals. Deze artikelen worden gepubliceerd op de website van CLEEFT; een cultureel webmagazine waar elke dag nieuwe recensies, interviews en reportages over cultuur gepubliceerd worden (meer dan 60.000 unieke bezoekers per maand). How awesome is that?!

Dit keer recenseer ik ‘Smaak, waarom proeven we wat we proeven?’ van Jeroen Thijssen. Geen kookboek met recepten dit keer. Dit boek start met een geschiedenisles; de onwetendheid van de mens en (foutieve) overtuigingen die zij toen hadden. Gevolgd door een verdiepingsslag op biologie. Hoe werkt dat nou eigenlijk: proeven? In geuren en kleuren belicht Thijssen alles wat bij proeven komt kijken. Natuurkunde, geschiedenis, biologie, scheikunde, aardrijkskunde en wetenschappelijke experimenten: Thijssen heeft ervan geproefd, er goed op gekauwd en in dit boek uitgespuwd hoe volgens hem de vork in de steel zit. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees mijn recensie over Smaak.

 

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s