Omelet met lentekriebels

Och, genieten zeg, die zon! Vanmiddag ben ik sinds lange tijd weer eens in het zadel geklommen en heb ik samen met een vriendin, beide met 1 pk onder ons, gekeken hoe het Gagelbos erbij lag. Langzaam aan wordt het groener, fijn! Ook al zijn de temperaturen nog laag, de lente kriebelt! Vandaar deze (late) lunch met lente ui die ons naar de zomer doet verlangen en de pastinaak die terugblikt op de winter. 

pastinaak omelet

Hoe maak je het? 

Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes. Bak in een beetje roomboter (of olijfolie) aan beide kanten aan samen met de uitgeperste knoflook. Kluts de eieren met een vork in een kommetje, breng op smaak met peper/zout en giet dit bij de pastinaken in de pan. Laat op laag vuur stollen. Schud de pan af en toe als het enigszins gestold is (niet te hard, je wil niet dat ‘ie scheurt) zodat jouw omelet niet vast aankoekt. Serveer met de in ringetjes gesneden lente uitje. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bos/lente uitjes
  • klontje roomboter of scheutjeolijfolie
  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • een paar zonnestralen

pastinaak omelet

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s