Bananensouflés als ontbijt

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik regelmatig met mijn neus in de kookboeken zit. De ene keer om er een recensie over te schrijven, andere keren omdat ik op zoek ben naar inspiratie. Soms zie je een recept die later ineens weer oppopt in je hoofd. Dit is er zo eentje. Ik werd langzaam wakker en BAM! daar stond de bladzijde met bananensoufflés van Daniel Green uit Het Snelle Paleo Kookboek op mijn netvlies. Ik zat nog net niet rechtop in bed, maar je snapt dat mijn badjas, sloffen en de weg naar de keuken snel gevonden was. Het vereist wat geklieder en een klein beetje geduld, maar je wordt er oh-zo-blij van als je de oven inkijkt als ze bijna klaar zijn! Tip: als je een foto wilt maken, wacht dan niet te lang en doe dat voor ze inzakken!

bananensouffles

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de bananen fijn in een schaaltje en meng met het vanille extract en eventueel een beetje ahornsiroop. Splits de eieren. Roer de eidooiers door het bananenmengsel. Pak een brandschone kom en klop daarin het eiwit stijf. Hoe meer lucht je erin klopt, hoe hoger jouw soufflé straks rijst. Voeg met een spatel samen met de banaan en verdeel over drie of 4 vormpjes. Na 15 minuten in de oven, kun je ze meteen opdienen.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 6 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • evt: 1 eetlepel ahornsiroop

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Bananensouflés als ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s