Zeeduivel met asperges en pastinaakquiche

Help! Ik krijg eters vanavond en ik heb totaal geen tijd om iets voor te bereiden. Gelukkig heb ik de boodschappen al in huis. Om voor ieder wat wils op tafel te zetten, heb ik een combinatie gemaakt tussen twee gerechten. Een pastinaakquiche uit Foodsisters van Amande en Janneke Koeman en een ovenschotel met zeeduivel uit Het Snelle Paleo Kookboek van Daniel Green. Mijn moeder, daadkrachtig als ze is, pakte een snijplank, mijn nieuwe mes en begon de pastinaken te snijden. Haar vriend schonk de wijn in terwijl mijn broertje de asperges grilde en boog ik me over de zeeduivel. Teamwork! 

Hoe maak je het?

Begin met de quiche (niet Paleo-proof). Schil de pastinaken en snijd ze in flinterdunne plakjes (ongeveer 2 millimeter). Leg ze in een quiche en meng met de knoflook, peper en zout. Schenk de room erbij, strooi de geraspte kaas erover en zet in de oven voor 40 minuten. Ongeveer 10 minuten nadat je de quiche in de oven plaatst, zet je de zeeduivel erbij.

Dep de vis aan alle kanten droog en snijd over de lengte een klein stukje in. Let op dat je het duiveltje niet helemaal doormidden snijdt, want dat is niet de bedoeling. De zongedroogde tomaatjes snijd je in dunne reepjes en leg je in de incisie van de vis. Vouw daarna de ham eromheen zodat het een mooi pakketje wordt. Leg de vier pakketjes in een ovenschaal of op een bakpapiertje op de bakplaat. Na ongeveer 25 tot 30 minuten is de vis door en door gegaard.

Terwijl de oven zijn werk doet, grill je de asperges en maak je de dressing voor over de sla. Mix de olijfolie, balsamico, mosterd en citroen tot een soepel mengsel. Sprenkel nog wat citroensap over de asperges en strooi nog wat extra zongedroogde tomaatjes over het groen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)

 • 3 pastinaken
 • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
 • 50 ml (soja)room
 • 1/2 zakje geraspte kaas
 • 4 zeeduivelstaarten (je kunt ook een andere witvis gebruiken of variëren met zalm of kip)
 • 60 gram zongedroogde tomaten
 • 12 plakken proscuitto of parmaham
 • 100 gram rucola
 • 400 gram groene asperges
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • 1 eetlepel dijonmosterd
 • sap van 1/2 citroen

Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Zeeduivel met asperges en pastinaakquiche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s