Recensie: Dining through the seasons

Tijdens een bezoekje aan de TASTE of Holland, viel mijn oog al snel op de schaal zwarte truffels bij het pop-up restaurant Verzet. Wat is dat toch met truffels? Ik ben groot fan en erg nieuwsgierig op welke manier zij truffel in een gerecht verwerken! De chefs waren druk aan het kokkerellen in de open keuken en precies op het moment dat ik aan kwam lopen raspte Justin Brown een stukje zwart goud over een gerechtje. We maakten een praatje en ik keek in zijn kookboek. Die vervolgens gesigneerd en wel mijn tas in ging.

Justin nam meerdere awards in ontvangst, werkte in sterrenkeukens en bracht een eigen kookboek uit. De chef met roots in de UK, deelt in ‘Dining through the seasons‘ zijn liefde voor koken en seizoensproducten. Het kookboek staat gevuld met recepten waarmee hij het beste van elk seizoen naar voren haalt, altijd met een persoonlijke touch, serveersuggestie of tip. Elk seizoen kent vier voor-, hoofd- en nagerechten waarvan je het een en ander kunt voorbereiden zodat je meer tijd hebt voor je gasten.

Show, don’t tell
Of zoals Justin zou zeggen: “Let the food do the talking”, mag ik vier recepten met jullie delen. Een viergangenmenu zou dat er als volgt uit kunnen zien: een aperitief van roze champagne, tomatensalade met geitenyoghurt als voorgerecht, gevolgd door een hoofdgerecht van eendenborst in honingglazuur met paksoi en perzik, en een dessert van gekarameliseerde rijstpudding (klik op de afbeeldingen voor een vergroting en oordeel zelf).

  

  

Mijn keuze viel op een ander gerecht uit het boek, namelijk een gepocheerd eitje met bloemkool en parmaham dat rijk is aan verschillende structuren (het thema van de avond). En er zitten nog heel wat plakkertjes in bij recepten die ik hier nog uit wil bereiden.

Is het een aanrader? 
Ja! Tenminste, als je een woordje Engels kunt. Het boek is namelijk compleet Engelstalig. En als je verfijnde gerechten wilt serveren aan je eigen eettafel waarmee je jouw gasten even stil krijgt. De gerechten zou je zo in een restaurant kunnen serveren. Het kookboek is minder geschikt als je een strikt dieet waarbij je geen suiker, dierlijke producten of gluten mag. Of als je totaal niet kunt inschatten hoe lang je ergens mee bezig bent, gezien de bereidingstijd niet wordt vermeld.

Het boek kun je op de site bestellen. Wil je Justin Brown liever in het echt ontmoeten of zijn gerechten proeven? Hij is nu in Nederland met zijn pop-up-restaurant Verzet. Hou hun Facebook-pagina in de gaten om te zien waar ze wanneer zijn.


Heb je dit met plezier gelezen? Lees ook mijn andere recensies en reportages. Volg EetSnakelijk op Facebook,Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Recensie: Dining through the seasons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s