Zoete aardappel brownies

Zoals jullie weten, schrijf ik regelmatig kookboekrecensies. Het boek dat ik vorige week in mijn handen had, is Healthy is Funky van Mich Baron. Een conceptkookboek dat je smaakpapillen doet dansen (bij elk recept staat een funky song) en er tegelijkertijd voor zorgt dat je in je jeans blijft passen (recepten zijn veelal plantaardig, gluten/lactosevrij, zonder geraffineerde suikers). Ik ben fan en deelde op Instagram al eerder de foto van gepofte zoete aardappels met avocado en deze zoete aardappelbrownies. Goed, let’s get down to business! Heb je zoete trek? Mogen mensen jou wakker maken voor een smeuige brownie? Heb jij altijd zin in chocolade? Maar ben je eigenlijk net zo lekker gezond bezig en heb je geen zin in die overdosis aan suiker en vettigheid? Well.. What are you waiting for? Let’s get funky! De songtip die Mich bij dit recept heeft is Billie Jean van Michael Jackson.

zoete aardappel brownies eetsnakelijk 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en prik er met een vork een paar gaatjes in. Leg de aardappel op het rooster in het midden van de oven. Ongeveer 40 minuten moet genoeg zijn om het vruchtvlees zacht te maken en los te komen van het schilletje.

Zet de oven terug naar 180 graden. Blend de havermout tot meel en doe in een mengkom. Doe hetzelfde met de noten tot je een pasta hebt en doe ook dat in de mengkom. Soms gaat het blenden van de noten net wat makkelijker als er wat vloeistof bij zit. Voeg in dat geval de ahornsiroop toe voordat je gaat blenden. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de mengkom (dus ook de zoete aardappel) en meng tot een glad geheel. De cacaonibs zorgen voor structuur en een bite. Wil je nog meer structuur, voeg er dan nog wat walnoten aan toe en spatel ze erdoorheen.

Doe het mengsel in een browniebakvorm. Heb je die niet? Doe het dan gewoon in een cakeblik (met bakpapiertje). Zoek nu een activiteit die jou bezig houdt voor het komende half uur. Wachten op deze healthy treats is namelijk not so easy…

Ingrediënten

 • 400 gram zoete aardappel
 • 3 eetlepels havermout
 • 225 gram cashewnoten (of 125 gram cashewnoten en 100 gram walnoten)
 • 5 eetlepels ahornsiroop (of 5 dadels met een klein beetje water)
 • 3 eetlepels rauwe cacao
 • 1 eetlepel water
 • 40 gram cacao nibs
 • 1 theelepel baking soda
 • 1,5 theelepel vanille extract
 • 1/4 theelepel chilipoeder
 • 1/4 theelepel zout

 

Zoals altijd ben ik weer eigenwijs en heb ik kleine aanpassingen gedaan op een bestaande receptuur. Het originele recept is afkomstig uit Healthy is Funky van Mich Baron. Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappel brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s