Party pancakes

Beeld je even in.. Samen wakker worden, nog even knuffelen. Het is zondag! Niks moet en alles mag. Terwijl de een pannenkoeken staat te bakken, perst de ander een berg sinaasappels uit. Van dadels en rauwe cacao maken we chocola, de pannenkoeken zijn van speltmeel en gebakken in kokosolie. Zonder schuldgevoel val je aan. Dat wil jij toch ook?!

partypancakes

Hoe maak je het?

Meng in een beslagkom het meel, de melk, bakpoeder en kaneel. Bak dit met een beetje kokosolie (of olie/boter naar keuze) in een pan alsof je normale pannenkoeken bakt. Ondertussen doe je de dadels, het water en de cacao in de blender tot het glad is.

Als de pannenkoeken klaar zijn, is het het leukst om er een stapeltje van 3 pannenkoeken hoog te maken (zie foto). Ik heb het versierd met bananen en chocola, maar je kunt ook rood fruit gebruiken. Smullen maar!!

Ingrediënten (2 personen)

 • 100 gram speltmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel zout
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 el kokosolie
 • 2 bananen
 • 6 dadels
 • 100 ml water
 • 2 eetlepels rauwe cacao
 • 2 handjes rood fruit (optioneel)

Het originele recept komt uit 50 Days of Green Happiness. Heb je dit met plezier gelezen? Volg EetSnakelijk dan op Facebook,Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

4 gedachtes over “Party pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s