Recensie: Veggie Very Much

schermafbeelding-2016-10-16-om-20-32-05Dit vegetarische kookboek, gebaseerd op de succesvolle blog Veggie Very Much van Mirjam Leslie-Pringle, heeft anderhalve maand in de winkels gelegen als Sissy Boy, Bruna, Minerva, Libris en natuurlijk gewoon bij bol.com! Anderhalve maand, en toen was de eerste druk op. Hoe dan? Mirjam raakte geïnspireerd door de good food trend; echt, vers, gezond en fris vegetarisch eten, maar boven alles ook simpel om te maken. Met producten die ons lichaam niet alleen maar vullen, maar vooral voeden. En dat slaat aan én past natuurlijk enorm goed bij EetSnakelijk

schermafbeelding-2016-10-16-om-20-33-37Het kookboek Veggie Very Much is niet ingedeeld zoals je in veel kookboeken ziet (voor-, hoofd- en nagerechten), maar volgens het ritme van de dag (de ochtend, middag en avond, plus vinaigrettes en dips). Ze heeft haar recepten zo gemaakt dat de drukke stadsbewoner met eeuwig tijdgebrek ze ook kan maken. De bereidingstijd van de meeste recepten is ongeveer 20-40 minuten, vandaar ook de subtitel ‘Urban healthy recipes’.

schermafbeelding-2016-10-16-om-20-33-45In het boek staan recepten met groenten, noten, fruit, bonen, granen; voeding (geen vulling) en daar maak je je lijf blij mee. Bij elke recept, daar zie je aan dat dit kookboek van een foodblogger is, staat een persoonlijk verhaal, wat informatie over de ingrediënten in het recept en hun invloed op je lichaam. Leuk en leerzaam.

schermafbeelding-2016-10-16-om-21-11-51Boter, kaas en eieren
De recepten zijn meestal niet glutenvrij of koolhydraatarm, wel mediterraan. De Spaanse invloed is duidelijk zichtbaar. In de gerechts voor ‘s ochtends maakt Mirjam veelvuldig gebruik van eieren. Kaas komt in bijna alle middaggerechten voor (geitenkaas, ricotta, Parmezaanse kaas, mozzarella). Hierdoor is het boek vooral geschikt voor vegetariërs die wel zuivel (melk en kaas) en ei eten. Persoonlijk vind ik dat best jammer, want zuivel werkt ontstekingsbevorderend en probeer ik (waar het kan) te vermijden (en oh, dat is zooo moeilijk!!). En ook wel vreemd aangezien Mirjam er zelf ook geen liefhebster van is, zo geeft ze aan in de intro.

schermafbeelding-2016-10-16-om-21-12-24Nog een kritische noot: de ingrediënten staan niet op volgorde van gebruik, waardoor foutjes er makkelijk insluipen. Niet alleen in de bereiding, maar ook in het maken van het boek: bij sommige recepten mist er een ingrediënt in de ingrediëntenlijst. Jammer, want het geeft zo veel meer kookgemak als de ingrediënten op op volgorde staan waarin je ze nodig hebt.

schermafbeelding-2016-10-16-om-20-33-49Ibiza-vibes
Dit zonnige kookboek is voorzien van veel foto’s gemaakt door de auteur zelf. Minimaal bij elk gerecht één, zoals het hoort! Mede door de bijschriften en de foto’s kom je in die ontspannen, lome en zomerse Ibiza sferen. Fijn! En je kunt samen genieten van de recepten gezien ze in de regel voor 4 personen zijn. “Heerlijk en gezond eten om te delen, om een fijn gevoel bij te hebben en om uiteindelijk mooie herinneringen aan over te houden”, zoals de auteur het zelf verwoordt.

 

Het boek ‘Veggie Very Much‘ is ter beschikking gesteld door Aerial Media Company. Heb je dit met plezier gelezen? Lees ook mijn andere recensies en reportages. Volg EetSnakelijk op FacebookInstagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: Veggie Very Much

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s