Aardbeien smoothie

Mijn favoriete manier om vitamines binnen te krijgen, is toch wel met een smoothie. Je kunt erin gooien waar je zin in hebt: de ene keer lekker fris en verkoelend, de andere keer heerlijk vol romig. En het grote voordeel ten opzichte van een slowjuicer, is dat alle vezels bewaard blijven, waarvan je er niet genoeg van kunt hebben. Bij wijze van spreken dan 😉

Misschien denk je: “Jeetje, Britt, maak jij ook wel eens een smoothie waar geen banaan in zit?”. Nou, bijna nooit! Banaan maakt het lekker romig, is erg gezond en zorgt voor een lekker een vol gevoel. Wat wel grappig is om te weten: tot een paar jaar geleden lustte ik geen bananen en nu eet ik er soms wel 2 per dag! Het keerpunt? Tijdens een mooie rondreis met twee goede vriendinnen probeerde ik een onweerstaanbare banana-pancake op Bali. Sindsdien ben ik om. In bijna elke smoothie gaat zo’n gele rakker en die banana-pancakes maak ik nog steeds wel eens als mijn vriend en ik vinden dat we een lekker ontbijtje verdiend hebben.

aardbei smoothie recept van EetSnakelijk
Bereiding

Voor de echte aardbei-lovers: zet je blender klaar en gooi daar de ingrediënten in. Blend totdat er geen stukjes meer in zitten. Vind je de smoothie te dik of mengt je blender ze niet goed? Doe er dan een klein scheutje water bij. De smoothie is vaak al zoet genoeg van zichzelf. Wil je het toch nog iets zoeter? Doe er dan wat stevia of honing bij.

Ingrediënten 

  • 8-10 verse aardbeien
  • 1 banaan
  • Een paar zwarte bessen (diepvries)
  • 3 volle eetlepels magere kwark (of yoghurt)

 

aardbei smoothie van EetSnakelijk

 

Heb je dit met plezier gelezen? Bekijk ook mijn andere smoothie recepten. Volg EetSnakelijk op Facebook, Instagram of Twitter. Of abonneer je op mijn blog (volg-button rechtsonder). Vind ik leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s