Healthy havermout koekjes

Terwijl het buiten stormt als een gek (jep, ik schreef dit een paar dagen geleden), maak ik het hier in huis lekker gezellig. En hoe kan je dat nou beter doen dan met de geur van vers gebakken koekjes?! Natuurlijk ga ik voor een suikervrij koekje (had je iets anders van mij verwacht?). Een vriendin van mij kwam met dit makkelijke recept dat ingrediënten bevat die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels en de gember. Rasp de appels grof en gebruik de fijne rasp voor de gember. Smelt de boter. Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed het tot balletjes. Strooi de amandelsnippers over je werkblad en verdeel gelijkmatig. Duw de deegballetjes plat en druk ze met de onderkant in de amandelsnippers. Leg alle deegballetjes op ingevet bakpapier. Zet ze ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. 

Variatietip: wil je dit koekje écht lekker maken terwijl het toch nog een beetje verantwoord blijft? Vervang dan de rozijnen door in kleine stukjes gehakte pure chocolade. Jammie! 

Ingrediënten (14 koekjes)

  • 2 friszoete appels 
  • 200 gram havermout
  • 50 gram roomboter
  • 4 cm verse gember 
  • 50 gram rozijnen OF pure chocolade
  • 30 gram amandelsnippers
  • snuf zout 

Het originele recept – waarop ik een aanpassing heb gemaakt – is afkomstig van de Albert Heijn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s